info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
2130 466 466
ΦΑΞ:
2130 466 466

Μέλη

 

ΜΕΛΗ

 

   Η ονομασία του πολιτικού αυτού χώρου επιλέχθηκε για να αποτυπώσει ακριβώς την αιτία και τον λόγο της δημιουργίας του.
Είναι η επιθυμία που έγινε Όραμα για την Αναγέννηση της Ελλάδος, και από την θεωρία πέρασε στην πράξη και έγινε ο χώρος που θα κατέβει στο πεδίο της διεκδίκησης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες αλλά κυρίως σε αυτούς που οι πολιτικές πράξεις τους έκαναν να απενεργοποιηθούν από τα κοινά. Αυτά όμως τα κοινά είναι που καθορίζουν την ζωή μας την καθημερινότητά μας και το μέλλον. Είναι απαραίτητο να έχουμε πραγματικό λόγο και δύναμη σε αυτά που συμβαίνουν σε εμάς χωρίς εμάς. Είναι απαραίτητο από θεατές του καναπέ και της διαπίστωσης να γίνουμε πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες της ίδιας μας της μοίρας.

Η αρχή έγινε και βαδίζουμε με βήμα σταθερό. Δεν είναι προσπάθεια, είναι διαδρομή, και στο τέλος αυτής είναι αυτό που όλοι μας θέλουμε. Είναι πορεία, μονόδρομος, προς την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας και έναρξη της υλοποίησης του Οράματος για την Αναγέννηση της Ελλάδος.

Σε αυτήν την διαδρομή είναι επιτακτική η ενεργοποίηση όλων μας και η ανάληψη δράσης και ευθύνης. Με την εγγραφή μελών κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί την παρουσία μας ή να αδιαφορήσει για τις παρεμβάσεις μας. Κανείς δεν θα μπορεί να κλείσει τα αυτιά του στις απαιτήσεις όταν οι φωνές θα είναι πολλές και δυνατές. Κανένα εργαλείο του συστήματος, ΜΜΕ δημοσκοπήσεις τύπος, δεν θα είναι δυνατό αφού η αποτύπωση χιλιάδων μελών θα είναι η μία και μόνη αληθινή μονάδα μέτρησης.

Η εγγραφή του κάθε ενός από εμάς δίνει δύναμη στον λόγο μας, ένας ένας μεγαλώνει το πλήθος, μία μία οι περιοχές της Ελλάδας αποκτούν οργάνωση και δηλώνουμε ηχηρά και δυνατά τα αυτονόητα. Ας καταπολεμήσουμε επιτέλους δισταγμούς και αναστολές και ας βάλουμε φωνή και άποψη με ονοματεπώνυμο για να επιτύχουμε τα αυτονόητα.

Εγγραφή Μελών, επώνυμα ή ανώνυμα, ανάληψη δράσης σε όποιον τομέα μπορούμε, στελέχωση του χώρου από εμάς τους ίδιους για εμάς και το μέλλον όλων μας.

  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Οι εγγραφές των Μελών διαχωρίζονται σε επώνυμες και ανώνυμες. Τα βήματα είναι ίδια εκτός του σημείου της υπογραφής που καθορίζει την ιδιότητα που προαναφέραμε καθώς και τον τρόπο καταγραφής. Τονίζεται πως όλη την διαδικασία αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος και μόνο αυτός.

Το υποψήφιο Μέλος βρίσκει την αίτηση εγγραφής στο διαδίκτυο, εδώ, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΡΑΜ. Α. ΕΛΛΑΔΟΣ και την εκτυπώνει ή την αντιγράφει χειρόγραφα με καθαρά και ευανάγνωστα γράμματα σε χαρτί Α4 ή σε χαρτί αναφοράς. Επίσης μπορεί και να καλέσει στο γραφείο για να σταλεί ταχυδρομικά μαζί με τα σχετικά έγγραφα.

Συμπληρώνει τα στοιχεία του, απαραίτητα τα πεδία με αστερίσκο, υπογράφει στην επιθυμητή επιλογή και την ταχυδρομεί στην διεύθυνση ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη Πειραιάς Τ.Κ. 18535 που βρίσκεται το κεντρικό γραφείο.

Με την παραλαβή του φακέλου συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα στοιχεία που βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του Υπ.Εσ. http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm υπογράφεται, σφραγίζεται, βγάζει γνήσιο αντίγραφο και επιστρέφει την αυθεντική αίτηση στο Μέλος μαζί με τον αριθμό καταχώρησης και άλλα σχετικά έγγραφα.

Τα μέλη που επέλεξαν την επώνυμη εγγραφή καταχωρούνται στο βιβλίο των Μελών και στο ψηφιακό αρχείο στο γραφείο. Οι ανώνυμοι δεν καταγράφονται πουθενά. Όλες τις αιτήσεις τις κρατάει ο πρόεδρος σε ασφαλές σημείο της επιλογής του που μόνον ο ίδιος γνωρίζει και έχει πράσβαση.

Σε κάθε περίπτωση αποχώρησης από το ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ, για όποιον λόγο, καταστρέφεται η αίτηση και διαγράφεται όλο το ίχνος εγγραφής άμεσα.

Πολλοί θα εκφράσουν την απορία για την σύνθετη διαδικασία εγγραφής. Ο λόγος είναι πως θέλουμε την αφύπνιση της συνείδησης όλων, και η αφιέρωση χρόνου για την διαδικασία εγγραφής να δώσει αξία στην πράξη αυτή. Θέλουμε να είναι συνειδητή επιλογή και όχι εν θερμό. Να μήν είναι πέντε κλίκ απλά και ανούσια, αλλά μία πράξη που θα τονώσει το αίσθημα της συμμετοχής και της αποφασιστικότητας και θα μας κάνει ενεργούς στις αποφάσεις για το μέλλον μας.

  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

 

Το ποσό της ετήσιας συνδρομής είναι 20€ και η καταβολή του γίνεται τον πρώτο μήνα κάθε έτους. Το νούμερο αυτό επιλέχθηκε ως το ποσό που χρειάζεται για να λειτουργήσει αρμονικά το ΟΡΑΜ. Α. ΕΛΛΑΔΟΣ. Όσο αυξάνονται τα μέλη, αυξάνονται τα έσοδα αλλά και οι ανάγκες εξυπηρέτησης καθώς και τα λειτουργικά. Είναι ένα ποσό κατά πολύ μικρότερο από τις υποχρεωτικές κρατήσεις για συνδικαλιστικά όργανα που η ιστορία δείχνει το πόσο απολύτως τίποτα δεν πρόσφεραν εκτός από θέσεις, αξιώματα και μισθούς για τους ίδιους και τους παρατρεχάμενους.

Η ετήσια συνδρομή αλλά και όποια άλλη οικονομική υποστήριξη δίνει δύναμη στον λόγο του καθενός και ώθηση στην προσπάθεια να φτιάξουμε την κοινωνία που μας στέρησαν. Ενισχύει την ανεξαρτησία και κλείνει την πόρτα σε κάθε σκοπιμότητα, συμφέρον και ''χορηγό'', κάτι που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται σύμφωνα με την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό του ΟΡΑΜ. Α. ΕΛΛΑΔΟΣ και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε για την εκπλήρωση του σκοπού που είναι η δίκαιη, ισότιμη, ισόνομη και αξιοκρατική κοινωνία.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι σε δημόσια θέα και όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ξεκαθαρίζουμε πως εκτός των παρακάτω τρόπων καμία άλλη ενέργεια είσπραξης δεν είναι εγκεκριμένη και αυτό γίνεται για να υπάρχει πλήρη διαφάνεια αλλά και να αποτρέψει τους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστους πολίτες.

Οι αιτιολογία που μπορεί να συμπληρωθεί είναι μία από τις:

α) Συνδρομή

β) Εγγραφή

γ) Οικονομική Ενίσχυση

Τα στοιχεία δεν κοινοποιούνται επίσημα εκτός και εάν το επιθυμεί ο υποστηρικτής.

Οι τρόποι ενίσχυσης είναι οι παρακάτω:

  • Για πλήρη ανωνυμία: με κατάθεση στον επίσημο λογαριασμό του ΟΡΑΜ. Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό 6054-138552-653 στο μηχάνημα συναλλαγών – πληρωμών εντός της τράπεζας Πειραιώς, συμπληρώνετε την αιτιολογία, τον τηλεφωνικό αριθμό του Όραμα Ελλάδος ή ενός κινητού και εάν υπάρχει τον αριθμό μέλους. Αριθμό μέλους προμηθεύεστε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το κεντρικό γραφείο. Μετά την συναλλαγή είναι επιθυμητή η τηλεφωνική ενημέρωση για την κατάθεση και το αποδεικτικό.
  • Τράπεζα: με κατάθεση ή μεταφορά στον επίσημο λογαριασμό του ΟΡΑΜ. Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό GR6501710540006054138552653 ή στον 6054-138552-653 για τις συναλλαγές εντός τράπεζας Πειραιώς. Απαραίτητη η ταυτότητα και η αιτιολογία.

  • Ταχυδρομείο: με ταχυδρομική επιταγή ή με αποστολή σε φάκελλο για τους ανώνυμους. Μόλις παραλάβουμε την αλληλογραφία καταθέτουμε το ποσό στην τράπεζα με την αιτιολογία και σας επιστρέφουμε το αποδεικτικό με την αιτιολογία και όνομα καταθέτη το ΟΡΑΜ. Α. ΕΛΛΑΔΟΣ.

  • Τρίτο πρόσωπο: σε άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης σας που θα τα καταθέσει ή θα τα μεταφέρει και θα σας φέρει το αποδεικτικό. Σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να πιστοποιήσουμε είναι η κατάθεση του ποσού στην τράπεζα και η αιτιολογία που εκείνος θα έχει συμπληρώσει.

  • Επίσκεψη στα γραφεία: με την επίσκεψή σας στο γραφείο όπου θα πάρετε χειρόγραφη απόδειξη και θα σας σταλεί και το αποδεκτικό κατάθεσης.

Όπως καταλαβαίνεται επιθυμούμε την πλήρη διαφάνεια και για τον λόγο αυτό όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσω τράπεζας. Παράλληλα σεβόμαστε και την επιθυμία για το απόρρητο του καθενός και ταυτόχρονα είμαστε εντός νομικού πλαισίου.

Εκτός του ποσού των 20€ που είναι το κόστος εγγραφής – συνδρομής, ο καθένας μπορεί να συμβάλει με όποιο ποσό επιθυμεί αρκεί να είναι σύμφωνο με την υπάρχουσα νομοθεσία. Για πληροφορίες περί του νόμου μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο ή να διαβάσετε το Νόμο 4304/2014 άρθρα 5, 6, 7.

 

 Κατεβάστε από εδώ την Φόρμα Εγγραφής Μέλους

Μέλη

Διαδικασία Εγγραφής

Οικονομική Ενίσχυση