we use cookies for navigation, we dont collect personal data without your action.
info@oramaellados.gr
Κεντρικά Γραφεία Κόμματος:
2130 466 466
ΦΑΞ:
2130 466 466
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

Κανόνας συμμετοχής

Article Index

Έπαθες, έμαθες;

Εδώ περιγράφονται αυτά που θα κάνουμε και αυτά που δεν θα κάνουμε. Είναι 9 σελίδες με τις δεσμεύσεις, ουσιαστικά η πρώτη φάση της αναγέννησης και αναφέρονται επιγραμματικά. Οι 9 σελίδες είναι λίγες για όλα αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα, ωστόσο είναι ρεαλιστικά για να γίνουν σε 2 χρόνια και να φανεί αμέσως η διαφορά.

Αιτία

Μετά τα πεπραγμένα των ''πρόθυμων'' βουλευτών που καταπάτησαν τον λόγο τους, τις δεσμεύσεις που τους εξέλεξαν, απαξίωσαν την ευθύνη της ''ψήφου κατά συνείδηση'' και έκαναν την Βουλή των Ελλήνων μεταγραφικό παζάρι, είμαι ευχάριστα υποχρεωμένος να βάλω

κανόνα συμμετοχής στο ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ.

Τα όπλα που έχω προς το παρόν, δυστυχώς είναι λίγα. Πολιτικά δεν προβλέπεται καμία κύρωση και μόνο στις επόμενες εκλογές η τιμωρία από τους πολίτες είναι εφικτή. Ωστόσο, η ζημιά θα έχει γίνει, οι ''πρόθυμοι'' θα μείνουν ουσιαστικά ανέπαφοι και θα αφήσουν πίσω τους για χρέος την ζημιά που προκάλεσαν.

Μπορώ όμως και το κάνω, να βάλω καθαρό κανόνα συμμετοχής στο κόμμα που ίδρυσα και εκεί να αναφέρονται ρητά και καθαρά οι δεσμεύσεις που εάν τις καταπατήσουν θα έχουν ποινικές και αστικές κυρώσεις.

Η επιθυμία στελέχους ή πολίτη για υποψηφιότητα θα συνοδεύεται απαραίτητα από υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ρητά η δέσμευση του υποψηφίου στις εξαγγελίες, τις αρχές και την εκπροσώπηση της συνείδησης των πολιτών που τον ψήφισαν μέσω του ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ.

Επίσης, θα αναγράφεται η παραίτησή του από κάθε δικαίωμα προσβολής αυτής της δήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση ''προθυμίας'' ή διαφοροποίησης θα έχει την επιλογή να παραδώσει την έδρα του πρίν το συμβάν. Σε άλλη περίπτωση θα έχει τις ποινικές κυρώσεις που επιφέρει η καταπάτηση της Δήλωσης και επίσης θα υποχρεούται να καταβάλει όλες τις αποδοχές που έλαβε και θα λάβει στην διάρκεια του κοινοβουλευτικού του χρόνου. Η καταβολή θα γίνει στο ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ, το οποίο άμεσα θα διαθέσει το ποσό σε ιδρύματα στο όνομα του Ελληνικού λαού.

 

Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφονται καθαρά οι βασικές εξαγγελίες, η στάση σε μή αναγραφόμενα θέματα, οι σχέσεις με άλλα κόμματα, η ταυτότητα σε Εθνικά θέματα και εξωτερική πολιτική, η συμπεριφορά σε ζητήματα που τυχόν προκύψουν.

Για θέμα το οποίο δεν αναφέρεται και είναι μείζον για την κοινωνία και την Χώρα ο λόγος θα περνάει στον λαό με δημοψήφισμα. Για άλλα μή αναγραφόμενα θέματα θα στηρίζεται η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δεδομένα κάνω πράξη το αυτονόητο.

Τα κόμματα ψηφίζονται από τους πολίτες για συγκεκριμένες δεσμεύσεις και η εκλογή του βουλευτή γίνεται για να τους εκπροσωπεί και να είναι ο εγγυητής της υλοποίησης αυτών.

 

Ναι, είμαι χαρούμενα υποχρεωμένος διότι είναι ένα σταυροδρόμι το οποίο θα περάσουν οι έντιμοι και το ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ είναι πολιτικός χώρος έντιμων πολιτών που γίνονται υπεύθυνοι πολιτικοί.

Οι υπόλοιποι, ''πρόθυμοι'' ''χρήσιμοι'' και ''γυρολόγοι'' μπορούν να βρουν αλλού στέγη, εκεί που δέχονται αλισβερίσια.

Στο ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ περνάει μόνο η μπέσα και ο λόγος της τιμής, και όποιος τα έχει δεν θα έχει ενδοιασμούς να υπογράψει την Δήλωση.

Με αυτούς θα κάνουμε την ιστορική ανατροπή του κατεστημένου και η Ελλάδα θα αναγεννηθεί.

σελ 1 από 9


Υπεύθυνη δήλωση

Βασικές δεσμεύσεις

περιγράφονται αναλυτικά στις επόμενες σελίδες

 

 1. Μακεδονία μία, επαρχία της Ελλάδας, καμία άλλη ή παράγωγο. Καμία αναφορά στους βόρειους γείτονες με την ονομασία. Καμία αλλαγή σε βιβλία, καμία διευκόλυνση, καμία σχέση. Ενίσχυση της ιστορίας, υποστήριξη προϊόντων. Μόνη συζήτηση η αποκατάσταση της αλήθειας. Εξονυχιστικός έλεγχος ''προθύμων'', επαναφορά αυστηρότερου νόμου για προδοσία και ανταλλάγματα στην πολιτική.
 2. Εξονυχιστικός έλεγχος του βίου των πολιτικών από το 1974.
 3. Επαναφορά Εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
 4. Ανάκτηση όλης της Ελληνικής περιουσίας.
 5. Πλήρη προστασία σε κατοικία και οφειλές προς το δημόσιο, έναρξη καταγραφής από μηδενική βάση, ευνοϊκή ρύθμιση σε αδικημένους, εντατική αποκατάσταση από τους επαγγελματίες κακοπληρωτές.
 6. Καταγραφή και έλεγχος όλων των συμβάσεων παραχώρησης.
 7. Καταγραφή και απαίτηση πληρωμής χρεών των κομμάτων με προσωποποίηση ευθυνών.
 8. Νομοθεσία που θα ακυρώνει κάθε προνόμιο και ασυλία βουλευτών, όλες οι διαδικασίες στον φυσικό δικαστή.
 9. Μείωσης κόστους λειτουργίας της Βουλής.
 10. Διαχωρισμός προσφύγων-μεταναστών-παράνομα εισερχομένων, πλήρη ταυτοποίηση και διασταύρωση στοιχείων με πρεσβείες, έρευνα για παράτυπες ελληνοποιήσεις και λευκούς γάμους.


σελ 2 από 9


 

Υπεύθυνη δήλωση

Πολίτευμα, Κοινοβουλευτισμός

 

 1. Βουλευτική αποζημίωση ίση με τις αποδοχές πριν την εκλογή, ελάχιστο και μέγιστο όριο, κάλυψη εξόδων λειτουργίας, υλικές παροχές.
 2. Κατάργηση ταμείου και συντάξεων πολιτικών, μεταφορά στον ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό, συνέχιση ασφάλισης βουλευτών στον ενιαίο φορέα.
 3. Νομοθέτηση για την επί της ουσίας ακύρωση όλων των βουλευτικών προνομίων και ασυλιών, μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στον φυσικό δικαστή, αντιμετώπισή τους ως πολίτη.
 4. Ανασκόπηση όλων των πολιτικών υποθέσεων, έρευνα βίου πολιτικών.
 5. Προσπάθεια αντικατάστασης του τεκμηρίου αθωότητας με τεκμήριο ενοχής για τους πολιτικούς.
 6. Πλήρη έρευνα των οικονομικών, της περιουσίας, σύγκριση με τα δηλωθέντα, για όλους τους πολιτικούς τους διορισμένους και τους 1ου βαθμού συγγένειας από το 1974 και μετά, απόδοση ευθυνών με τιμωρίες και άμεσες ουσιαστικές επανορθώσεις.
 7. Ξεκαθάρισμα των οικονομικών των κομμάτων, αντιμετώπιση ως εταιρείες, προσωποποίηση ευθυνών, εντατική αποπληρωμή και ποινές.
 8. Μείωση του ποσοστού επιδότησης των κομμάτων, μοίρασμα του ποσού σε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές.
 9. Υλική κάλυψη βασικών αναγκών κομμάτων εκτός βουλής, πρόσβαση και διευκόλυνση του έργου τους, χωρίς οικονομικές παροχές.
 10. Απομάκρυνση των κομμάτων από συνδικαλισμό, όργανα, αυτοδιοίκηση και παιδεία, καθιέρωση εκλογής προσώπων και όχι συνδυασμών στα παραπάνω.


σελ 3 από 9


 

Υπεύθυνη δήλωση

Εθνικά θέματα, Εξωτερική πολιτική

 1. Αναφορά σε ''βόρειους γείτονες'' ή ότι άλλο εκτός από ονομασία με όρο και παράγωγο του Μακεδονία.
 2. Καμία συναίνεση σε κανένα βήμα τους, καμία συμφωνία, μόνη συζήτηση η αποκατάσταση της ιστορίας και της αλήθειας με την αλλαγή του ονόματος, της γλώσσας και της εθνικότητας.
 3. Καμία παροχή σε επενδύσεις και επενδυτές με βάση το οτι τα Εθνικά θέματα δεν είναι προς καμία συναλλαγή.
 4. Αντιμετώπιση των γειτόνων γενικά όπως το επέλεξαν οι ίδιοι, δηλαδή όχι αγαπημένοι.
 5. Αλλαγή δόγματος από παθητική άμυνα σε ενεργητική άμυνα, δυναμικές απαντήσεις, και διεκδίκηση νομίμων απαιτήσεων.
 6. Έναρξη συζήτησης με θέματα που θα βάλουμε στο τραπέζι τα οποία θα αναφέρουν τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις μας, υποβάθμιση των απαιτήσεων των άλλων.
 7. Προστασία των επίσημα καταγεγραμμένων μειονοτήτων, ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους.
 8. Καμία αλλαγή στα εμπόλεμα και καμία συζήτηση επανορθώσεων από την Ελλάδα.
 9. Έναρξη διαδικασίας εφαρμογής όλων των διεθνών αποφάσεων.
 10. Προστασία των αρχαίων και των μνημείων εκτός Ελλάδας.
 11. Πλήρη στήριξη στα δικαιώματα της Κύπρου, χωρίς αστερίσκους.
 12. Καμία ανάμειξη στα εσωτερικά άλλης χώρας.

σελ 4 από 9


 

Υπεύθυνη δήλωση

Ασφάλεια, Δικαιοσύνη

 1. Έλεγχο της νομοθεσίας, κατάργηση φωτογραφικών νόμων, κλείσιμο παραθύρων και πορτών, περιορισμό των ελαφρυντικών και των δικαιωμάτων του θύτη, απόλυτη ικανοποίηση του θύματος.
 2. Εξοντωτικές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα.
 3. Έλεγχος Μ Κ Ο, πλαίσιο, χορηγία μόνο από φυσικά πρόσωπα ονομαστικά, περιορισμό της δράσης τους μόνο στην ανάδειξη και τις προτάσεις, ποινές για παρεμβατικές και επιχειρησιακές ενέργειες.
 4. Έλεγχος αποδόσεων ιθαγένειας, ακύρωση λευκών γάμων και ποινές, αυστηρότερο πλαίσιο ιθαγένειας.
 5. Άνοιγμα όλων των γκέτο, αναζήτηση ευθυνών.
 6. Πανεπιστημιακό άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και λόγου, άμεση παρέμβαση για κάθε παρανομία που δεν είναι λόγος ή ιδέα.
 7. Διαχωρισμός προσφύγων-λαθρομεταναστών, πλήρη ταυτοποίηση και διασταύρωση στοιχείων με τις πρεσβείες τους, αποκατάσταση ευπαθών προσφύγων, επαναπροώθηση όλων των παράνομων μεταναστών, ακύρωση ''golden visa'' ή αλλιώς ''επενδυτή μετανάστη'', έλεγχο εύρεσης κεφαλαίων για απόκτηση αυτής.


σελ 5 από 9


 

Υπεύθυνη δήλωση

Εργασία, Aσφάλιση, Yγεία, Kοινωνία

 

 1. Καθιέρωση βασικού μισθού στο ποσό που απαιτείται για την αξιοπρεπή διαβίωση στην Ελλάδα, αναπροσαρμογή σε εύλογα χρονικά διαστήματα.
 2. Κατάργηση του διαχωρισμού Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα, εξίσωση όλων ως εργασία, ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα.
 3. Κρατική μέριμνα για τις υποψήφιες μητέρες.
 4. Προστασία στις 2τεκνες οικογένειες, πολυτεκνία από τα 3 τέκνα.
 5. Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας υποχρεωτικά για όλους, ίδιες εισφορές και παροχές,κατάργηση βαθμίδων ηλικίας εμπειρίας κτλ, βασικός στόχος η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η αξιοπρεπής σύνταξη.
 6. Στα σώματα ασφαλείας υποχρεωτική χρονική παραμονή σε όλα τα επιχειρησιακά στάδια ιεραρχικά.
 7. Καθιέρωση ολικού ιατρικού ελέγχου για όλους από το κράτος σε συχνότητα ανάλογη της περίπτωσης.
 8. Καθιέρωση πλήρους εργασίας, περιορισμό ώς και κατάργηση ελαστικής εργασίας,ημιαπασχόλησης, συμβάσεων εξάρτησης. Κυριακές αργίες.
 9. Πλήρη προστασία πρώτης κατοικίας και ''πατρικής οικίας'', επανεξέταση χρέους με προσδιορισμό από τις καταστάσεις της 15ετίας, στόχος η επιστροφή του κεφαλαίου χωρίς τόκους.
 10. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε υποθηκευμένα ακίνητα, κανένας φόρος στην πρώτη και την ''πατρική'' οικία, φορολόγηση στις εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων.

σελ 6 από 9


 

Υπεύθυνη δήλωση

Οικονομία, Aνάπτυξη, Kράτος

 1. Εισαγωγή, καθιέρωση και εφαρμογή του Μεσογειακού Μοντέλου Ανάπτυξης.
 2. Μείωση φορολογίας σε δίκαιο επίπεδο, αύξηση του συντελεστή ανταπόδοσης, ακύρωση πολλών έμμεσων φόρων και μείωση των υπερβολικών, ίση αντιμετώπιση όλων χωρίς βαθμίδες και διαχωρισμούς.
 3. Αυστηρότερο πλαίσιο χειραγώγησης ανταγωνισμού κυρίως στην τηλεφωνία την ενέργεια και τις μεταφορές.
 4. Ενίσχυση της αυτοτελούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προώθηση της εξωστρέφειας, κίνητρα παραγωγής παραδοσιακών αγαθών τοπικά (πχ μετάξι Έβρος).
 5. Κατεύθυνση προς την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, απομάκρυνση από την ποσοτική παραγωγή, ανάπτυξη γηγενών ποικιλιών και προϊόντων.
 6. Δημόσιες επενδύσεις πρώτα στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό.
 7. Ανάπτυξη του αθλητισμού, έμφαση στον μηχανοκίνητο, και χρήση του ως εργαλείο ανάπτυξης.
 8. Ανάπτυξη ιαματικών πηγών και εναλλακτικών μορφών ευεξίας.
 9. Ίδρυση ''Πεδιάδας Υγείας'' κέντρου έρευνας με κοινωνική χρήση αποτελεσμάτων και όχι κερδοσκοπικό ή εμπορικό σκοπό.
 10. Αφορολόγητο στο ύψος του βασικού μισθού, αποδοχή όλων των δαπανών.
 11. Προσέλκυση επενδύσεων ξένες προς την άμεση κατανάλωση (πχ εργοστάσιο αυτοκινήτων), υλικά κίνητρα και παροχές.
 12. Επαναφορά της Ελληνικής σημαίας στην ναυτιλία, αναβάθμιση σχολών εμπορικού ναυτικού, ανάπτυξη Ελληνικής κρουαζιέρας με άρσεις απαγορεύσεων.
 13. Ενίσχυση και απεγκλωβισμό των ευρεσιτεχνιών, υποστήριξη νέων σχεδίων.
 14. Προσδιορισμό και ανάπτυξη της πραγματικής οικολογίας, εύκολη πρόσβαση στους πολίτες.
 15. Αυστηρό πλαίσιο προδιαγραφών εισαγόμενων προϊόντων, εκσυγχρονισμό ελέγχου στις εμπορικές διαδρομές της χώρας.
 16. Επανάκτηση των όρων ''κοινή ωφέλεια'' και ''κοινωνικό αγαθό'' και αποδέσμευση από κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
 17. Αποχώρηση του κράτους από ''επιχείρηση κέρδους''.
 18. Άμεσο κλείσιμο ΝΠΔΔ και εταιριών που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
 19. Συρρίκνωση του ''κράτους'' με συγχώνευση και κατάργηση γραμματειών και διευθυντών.
 20. Απομάκρυνση ''επενδυτών'' από τις δομές του κράτους.
 21. Ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, κατάργηση της ΑΔΑΕ, ακύρωση παραχώρησης Ελληνικής περιουσίας.

σελ 7 από 9


 


Υπεύθυνη δήλωση

Πολιτισμός, Aθλητισμός

 

 1. Ανάδειξη όλου του αρχαίου πλούτου, ανασκαφές, αναστύλωση, προώθηση.
 2. Ενίσχυση του αθλητισμού με υποστήριξη σε όλα τα αθλήματα και πλήρως οργανωμένες αποστολές σε όλα τα γεγονότα.
 3. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα.
 4. Προώθηση άγνωστων προορισμών τουριστικού ενδιαφέροντος.
 5. Τάξη και νόμος στις κερκίδες, καταδίκη του χουλιγκανισμού των υποκινητών και των προστατών.
 6. Προώθηση και σθεναρή διεκδίκηση επιστροφής αρχαιοτήτων και αποζημίωση χρήσης.
 7. Αυστηρό πλαίσιο περιεχομένου στα ΜΜΕ, ποινές και τιμωρία για ψεύδη καθοδήγηση και προπαγάνδα. Αυστηρός έλεγχος αναπαραγωγής ειδησεογραφίας.
 8. ΕΡΤ μακριά από τον στίβο του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά κανάλια, κλείσιμο ''λογαριασμών'' και εκκίνηση νέου σχήματος, αποβολή των τοποθετημένων και εντεταλμένων, πρόγραμμα ειδησεογραφικό χωρίς ανάλυση, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, παρουσίαση νέων δράσεων, απόσταση από την πολιτική σκηνή. Κρατική τηλεόραση στην υπηρεσία των πολιτών και όχι των κομμάτων και των συμφερόντων.
 9. Αργία Μακεδονικού αγώνα, 1ου παγκοσμίου πολέμου.
 10. Ημιαργίες για σημαντικά γεγονότα, Σμύρνη, Θράκη, Κύπρος κτλ.
 11. Αναθεώρηση ύποπτων ''μνημείων νεκρών''.


σελ 8 από 9


 

Υπεύθυνη δήλωση

Ευρωπαϊκή Ένωση

 1. Συμμετοχή ως ανεξάρτητοι, καμία συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές παρατάξεις, ίδρυση Ευρωπαϊκού κόμματος.
 2. Υποστήριξη στην Ένωση κρατών, τον σεβασμό στον Εθνικό χαρακτήρα του κάθε κράτους-μέλους, σεβασμό στην κουλτούρα και τις ρίζες τους.
 3. Ευρωπαϊκή πολιτική προστασία.
 4. Αναπτυξιακή πολιτική πολυδιάστατη, ισότιμα σε κάθε κράτος-μέλος, σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, προτεραιότητα στην βασική παραγωγή του κάθε κράτους.
 5. Ευρωπαϊκός στρατός με αμυντικό δόγμα, ίδρυση Συμμαχίας της Ευρώπης, σταδιακή αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, ουδέτερη στάση σε ανατολή και δύση, μόνο ειρηνευτική και ανθρωπιστική συμμετοχή σε αποστολές.
 6. Παρέμβαση και βοήθεια στους εμπόλεμους κατοίκους εντός της χώρας τους, και κάθε δυνατή ενέργεια προστασίας των.
 7. Άνοιγμα του κάστρου των Βρυξελλών στους πολίτες, μείωση της ''απόστασης'', προσαρμογή στην πραγματικότητα, υποβάθμιση τεχνοκρατών από τις θέσεις αποφάσεων, περιορισμό των εξωτερικών συνεργατών και των αυλικών.
 8. Ενίσχυση κρατών-μελών υλικά, με κίνητρα, γνωστική υποστήριξη, περιορισμό των χρηματικών ενισχύσεων.
 9. Απλοποίηση των όρων δικαιούχων, καθοδήγηση συμμετοχής σε πρόγραμμα, περιορισμό της διαφθοράς.
 10. Επιτάχυνση της απορρόφησης των προγραμμάτων, ευελιξία στα επόμενα, μείωση κόστους εκπόνησης σχεδίου, μείωση σπατάλης ερευνών.