info@oramaellados.gr
Ι. Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, Πειραιάς

ΒΙΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ 3ο μέρος

ΝΔ (γονιός άλλων)
και εδώ τα λόγια περισσεύουν. Χρέωσε την Ελλάδα, βοήθησε τα ''δικά της παιδιά'' και τροφοδότησε πολλά κόμματα. Αποκαλούν τον ιδρυτή εθνάρχη και ας

έγινε στις μέρες του η κυρίως κατάληψη της Κύπρου, μάλλον όμως ''ήταν μακριά''!
Αρκετοί πρόεδροι, Μητσοτάκης Κυριάκος, Μεϊμαράκης, Σαμαράς, Καραμανλής (νέος), Έβερτ, Μητσοτάκης Κώστας και άλλοι παλαιότερα.
Λιτότητα, βασιλική οικοσκευή, Σκοπιανό, άνοιγμα συνόρων με Αλβανία, κάθαρση, siemens, αποστασία, ολυμπιακοί, βόλεμα, πρώτη εποπτεία-επιτήρηση, δομημένα, Βατοπέδι, μνημόνια κτλ.
Χάρηκε που του έφυγε η καυτή πατάτα του Σκοπιανού, και υπεύθυνα δηλώνει συνέχεια του κράτους! Πολιτικά τζάκια, ο ορισμός! Αρέσκεται στο να εντάσσει και να επαναφέρει στις τάξεις της όποιον έχει κόσμο, Άδωνις, Βορίδης κτλ. Το αν βρίζανε στο παρελθόν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια.
Χαρακτηρίζεται και ώς ''πολυκατοικία'' με πολλές οικοδομές τριγύρω!

ΑΝΝΕΛ ( παιδί της ΝΔ, συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ)
Καμμένος Παναγιώτης, ο επαναστάτης της ΝΔ με πολλές ''παραλλαγές''. Γεννημένος ''αγωνιστής'', όπου καρέκλα παρών.
Επαναστάτησε για τα μνημόνια, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως ήθελε να έχουν την δική του υπογραφή! Η υπογραφή του υπάρχει επίσης στο ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων, με το λάθος όνομα!
Η μνήμη δεν λησμονεί που πανηγύριζε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν και το Ουράνιο Τόξο εκεί! ούτε και την στήριξή του!
Είχε στελέχη που έπαιξαν σωστά τον ρόλο τους!
Περίεργη η απότομη κατηφόρα από την πρώτη εκλογή τον Μάιο του 2012! Αδικαιολόγητη πτώση πολύ πριν γίνει συνεταίρος, μυστήριο!
Πολλές συνεργασίες με πολλά παράπονα από τους άλλους!

ΛΑΟΣ (παιδί της ΝΔ)
Καρατζαφέρης. Το δίπλα στην ''πολυκατοικία''. Παλιός πολιτικός, βουλευτής, ευρωβουλευτής. Συγκυβέρνηση από την οποία στο τέλος ξέχασε μερικούς υπουργούς του! Τυχαίο γεγονός η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατά λάθος αθώωσε πολιτικούς με offshore. Το κατά λάθος είναι κυριολεκτικό αφού γράφτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αναγνωρίστηκε ως λάθος και καταργήθηκε. Ωστόσο, με την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο και δηλώνει έτοιμος για δράση! Χαρακτήρισε το Σκοπιανό ''κακή συμφωνία''!

Ελληνική Λύση (παιδί της Δεξιάς με πρώτα βήματα ΠΑΣΟΚ)
Βελόπουλος. Ενεργός πολιτικά από παλιά, 25 χρόνια περίπου. Συμμετοχή σε κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ. Ανακοίνωνε φιλορωσικό κόμμα, το ίδρυσε με χρώματα της Ρωσίας και πυξίδα που ενώνει τις δύο χώρες.Η Ρωσία δεν ήταν ποτέ σύμμαχός μας, ήταν προμηθευτής των ναζί στην επίθεση εναντίων μας (!), και τα βρήκε με την Τουρκία. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες.
Γνωστός από την τηλεοπτική εργασία του στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε πως οι Αλβανοί είναι ξαδέρφια των Ελλήνων αφού είναι απόγονοι των Ιλλυρίων, ενώ πουλούσε και χειρόγραφα ( ; ). Παρόλα αυτά είναι πολέμιος της συμφωνίας της ντροπής! Για την ''Ιλλυρίτιδα'' το νέο φρούτο δεν είπε ακόμη κάτι!
Λάτρης των πολύ σύνθετων λέξεων, γνώστης της γεωπολιτικής ( ; ), και πολύ καλός στις ''δημόσιες σχέσεις'' αφού έχει δυνατή παρουσίαση από ΜΜΕ!

Νέα Δεξιά (παιδί της ΝΔ)
Κρανιδιώτης Φαήλος. Πολιτικά ενεργός από πολύ παλιά, με στάσεις λίγο σε ΠΑΣΟΚ λίγο αλλού, μέσα στο ''Πολιτική Άνοιξη'' του Σαμαρά, και μετά ΝΔ. Παρόλο που ο Σαμαράς έχει το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία πήγε μαζί του, αλλά από το 2016 τα έβαλε με τα Σκόπια και παρουσιάζει την πατριωτική του γραμμή.
Αρκετές παρουσίες στο πολιτικό σύστημα 25 χρόνια περίπου. Χωρίς ιδιαίτερη παρουσία ως υποψήφιος όποτε κατέβηκε.

Ελεύθεροι Ευρωπαίοι Πολίτες (υιοθετημένο από ΝΔ)
Χατζημαρκάκης Γεώργιος. Ευρωβουλευτής της Γερμανίας ως το 2014 που ήρθε στην Ελλάδα, ίδρυσε το κόμμα, πήρε μέρος στις Ευρωεκλογές του 2014 με καλή παρουσία. Αστραπή!
Στο τέλος του ίδιου έτους το έκλεισε το κόμμα και πήγε στη ΝΔ.

ΔΡΑΣΗ
Ιδρυτής Μάνος, πρόεδρος Σκυλακάκης. Πολλές συνεργασίες με τελικό προορισμό τη ΝΔ.

Κοινωνία Αξιών
Ιδρυτής, Μπουραντάς Δημήτρης. Πρόεδρος, Φενέκος Στέλιος. Το 2012 συνεργάστηκε με το ΔΡΑΣΗ, τους Δημοκρατικούς κτλ.
Τελικός προορισμός, Το Ποτάμι.

Δημιουργία Ξανά
Ιδρυτής Τζήμερος. Ξεκίνησε ανεξάρτητος με εντυπωσιακό ποσοστό τον Μάιο του 2012 στις Εθνικές εκλογές, κατόπιν έπεσε αρκετά τον Ιούνιο του ίδιου έτους (2012) που κατέβηκε συνεργαζόμενος με το ΔΡΑΣΗ και το Φιλελεύθερη Συμμαχία, έπεσε ακόμη περισσότερο στις Ευρωεκλογές του 2014 πάλι με συνεργασία, και στις Εθνικές του Σεπτεμβρίου το 2015 ακόμη παρακάτω. Άγνωστος λόγος η πτώση! Παραμένει ενεργός.

ΠΡΑΤΤΩ
Κοτζιάς Νίκος, πρώην υπουργός εξωτερικών, εργάτης στην λίμνη των Πρεσπών. Η φήμη προηγείται του ίδιου!

Έλληνες Ριζοσπάστες (παιδί της ΝΔ)
Τσιτουρίδης Σάββας, με το ΝΔ υπουργός, βολευτής, παραιτήθηκε, έφυγε. Δηλώνει παρών στο πολιτικό τοπίο με ''συνοδοιπόρους'' που μάλλον θα ροκανίσουν ψήφους από ΝΔ.
Το προφανές δεν είναι πάντα το αληθές, και τα πραγματικό κίνητρο αποκαλύπτεται με ψυχραιμία!

Για ΚΚΕ και ΧΑ (αλφαβητική η σειρά) δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ. Είτε αρέσουν είτε όχι έχουν σταθερές απόψεις και στεγανή δομή. Το βασικό που τους διακρίνει είναι πως το καθένα υπάρχει για να εκδικηθεί το άλλο.

Στο επόμενο θα αναφέρω ονόματα και πολιτικό βιογραφικό, λίγο πολύ οι ίδιοι είναι.

Για όλα τα παραπάνω και άλλα δεν συμμετείχα σε κανένα και ίδρυσα το ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ.
Είναι η αιτία που δεν θέλω πολιτικούς και συνεργασίες,
είναι που θέλω την ευημερία της Ελλάδας και εκείνοι κάτι άλλο.
Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας.
Το συμπέρασμα είναι πως λίγο πολύ όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους, κοινά πρόσωπα, πότε φίλοι και πότε ''αντίπαλοι''.
Το σίγουρο είναι πως εργάστηκαν πολύ σκληρά για 45 χρόνια,
και τον κόπο τους τον έχει η Ελλάδα στην πλάτη της!

1ο μέρος

2ο μέρος